shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0 MKD
View Cart Check Out

Поповски: Работнички категорично демантира дека бил дел од „местенки“

Работнички категорично ја демантира веста на спортскиот портал „Гол.мк“, во која е вметнат меѓу клубовите кои биле гонети за „местенки“. Истовремено бараме порталот комплетно да ја повлече оваа вест или во спротивно ќе мораме правата да си ги заштитиме по судски пат. 

Текстот со наслов „Од Победа, до Милано и Вардар: Кои македонски клубови биле гонети за „местенки“?“ содржи невистини, кои сериозно го нарушуваат угледот на Работнички, а може и да го загрозат присуството на моќните спонзори како компанијата „Сеавус“. Доколку информацијата не биде повлечена и не следи демант и извинување, ФК Работнички ќе биде приморан да преземе правни мерки за докажување на вистината.

Претседател на ФК Работнички,

Драган Поповски